JJC Operations Oy

Liiketoimintasuunnitelma - pakettihintaan 299 euroa!

Kiinteähintainen liiketoimintasuunnitelma – asiantuntijan avulla menestykseen

Liiketoimintasuunnitelma on kuin tiekartta, joka ohjaa sinut kohti menestyvää yritystoimintaa. Se on keskeinen suunnitelma, joka sisältää yrityksesi vision, tavoitteet, toimintamallin, markkinat, kilpailuympäristön, taloudellisen suunnitelman ja strategian. Se ei ole vain muodollinen asiakirja sijoittajia tai rahoittajia varten, vaan myös arvokas työkalu itsellesi yrityksen johtamiseen ja sen kasvattamiseen.

Mihin liiketoimintasuunnitelma auttaa?

  1. Suunta ja fokus: Liiketoimintasuunnitelma auttaa sinua selkeyttämään yrityksesi tavoitteet ja pitämään fokuksen olennaisissa asioissa.

  2. Päätöksenteko: Se toimii päätöksenteon työkaluna ja antaa sinulle pohjan arvioida eri vaihtoehtoja ja niiden vaikutuksia liiketoimintaasi.

  3. Liiketoiminnan kehittäminen: Liiketoimintasuunnitelmaa voidaan käyttää jatkuvana työkaluna liiketoiminnan kehittämiseen ja muokkaamiseen sen kasvaessa ja muuttuessa.

Hyvä liiketoimintasuunnitelma sisältää ainakin seuraavat:

  1. Yrityksen kuvaus ja visio: Määrittele selkeästi, mikä on yrityksesi tarkoitus, missio ja visio. Kerro, mitä ongelmaa tai tarvetta yrityksesi pyrkii ratkaisemaan.

  2. Markkina-analyysi: Tutki tarkasti kohdemarkkinoitasi, kilpailijoitasi ja alan trendejä. Ymmärrä asiakkaiden tarpeet ja miten voit erottua kilpailusta.

  3. Liiketoimintamalli: Kuvaile, miten aiot tuottaa arvoa asiakkaille ja miten aiot ansaita rahaa. Selitä liiketoimintasi ydinprosessit ja miten ne tukevat liiketoiminnan tavoitteita.

  4. Organisaatiorakenne ja tiimi: Esittele avainhenkilöt ja heidän roolinsa yrityksessä. Kerro myös organisaatiorakenteesta ja miten tiimisi tukee liiketoimintatavoitteita.

  5. Markkinointi- ja myyntisuunnitelma: Määrittele markkinointistrategiasi, kohderyhmäsi ja miten tulet tavoittamaan asiakkaasi. Kuvaile myös myyntiprosessisi ja miten aiot edistää tuotteitasi tai palveluitasi.

  6. Taloudellinen suunnitelma: Laadi realistinen budjetti ja ennuste liikevaihdosta, voitoista ja kuluista. Tämä osa kiinnostaa erityisesti sijoittajia ja rahoittajia, mutta se auttaa myös sinua seuraamaan taloudellista suoritustasi.

  7. Riskienhallinta: Tunnetuta mahdolliset riskit liiketoiminnassasi ja kerro, miten aiot minimoida ne. Tämä osoittaa ammattitaitoasi ja valmiuttasi käsitellä haasteita.

Liiketoimintasuunnitelman luominen ei ole koskaan ollut näin helppoa

Vakiomuotoinenkin liiketoimintasuunnitelma auttaa sinua pitämään ajatuslangat käsissäsi. Suunnitelma saadaan nopeimmillaan rakennettua jo viikossa ja pääset tarkastelemaan ajattelemaasi toimintamallia jo sen luomisprosessin aikana. Hyvä liiketoimintasuunnitelma ottaa huomioon niin positiiviset kuin negatiiviset asiat. Realistinen liiketoimintasuunnitelma palvelee sekä sinun, että yrityksesi tarpeita.

Muista myös, että liiketoimintasuunnitelma ei saa olla kiveen kirjoitettu. Sen tulee muuttua toiminnan mukana ja sitä tulee tarkastella ja päivittää säännöllisesti. Liiketoimintasuunnitelman syvin olemus on olla työkalu päivittäisen toiminnan suuntaviivojen tarkasteluun ja toiminnan suunnitteluun.

Liiketoimintasuunnitelman rakentaminen alkaa kattavasta esitietolomakkeestani. Heti sopimuksen allekirjoituksen jälkeen toimitan esitietolomakkeen sinulle täytettäväksi. Palautettuasi sen mahdollisimman laajasti täytettynä, itse suunnitelman kirjoittaminen voi alkaa. Suunnitelmassa luodaan liha luiden ympärille ja tarkastellaan esitietolomakkeen asiat laajasti selvittäen. Prosessiin sisältyy myös kilpailuympäristön selvitys yhdessä toteutettuna.

Liiketoimintasuunnitelma on myös starttirahan hakemisen vaatimus. Jos et ole vielä aloittanut niin tutustu starttirahan hakuapupalveluuni

Kiinteähintainen palvelupakettini tarjoaa sinulle valmiin liiketoimintasuunnitelman, joka on räätälöity juuri sinun tarpeisiisi. Unohda monimutkainen prosessi ja mahdottomuudet, teen suunnitelman kanssasi ja voit keskittyä liiketoimintasi kasvattamiseen. Osta liiketoimintasuunnitelma palvelupakettina ja avaa ovet menestykseen tai jopa yrityksesi rahoitukseen!

Ota yhteyttä ja aloita tarinasi itsenäisenä yrittäjänä heti!

"Ota rohkeasti yhteyttä niin katsotaan miten voin auttaa"

Jarmo Hirvonen konsultti JJC Operations Oy