JJC Operations Oy

Starttirahan hakuapu - pakettihintaan 349 euroa

Yrittäjyyden alkuun voi saada myös tukea

Starttiraha antaa aloittavalle yrittäjälle mahdollisuuden aloittaa toiminta pienemmällä riskillä. Yritystoiminnan alku sisältää aina riskin toimeentulosta. Starttirahan tarkoituksena on turvata uuden yrittäjän toimeentulo yrittäjyyden alkuvaiheessa. Starttirahassa on tärkeää muistaa, että sitä pitää hakea jo ennen yrityksen perustamista tai minkäänlaista toiminnan aloittamista. Starttirahaa myönnetään kuusi kuukautta kerrallaan, maksimissaan vuoden mittaiselle ajalle. Eli voit hakea starttirahaa kahdeksi jaksoksi. Starttirahan määrä vuonna 2024 on 37,21 euroa per päivä, eli noin 740 euroa kuukaudessa.  Käydään haluamasi yritysidea ja sen toimintamahdollisuudet yhdessä lävitse. Autan sinua hakemaan starttirahaa pakettihinnalla 349 euroa sisältäen arvonlisäveron 24%.

Starttirahan yleiset vaatimukset:

Starttirahan saaminen ei ole itsestäänselvyys. Starttirahasta ja sen vaatimuksista voit lukea muun muassa Suomi.fi:n, Työ- ja elinkeinoministeriön tai vaikka Yrittäjien sivuilta. Tiivistetysti starttirahalla on seuraavat vaatimukset:

  • Yritystoiminta on tarkoitettu päätoimiseksi elinkeinoksi
  • Yrittäjäksi lähtevällä on riittävät valmiudet yritystoimintaan
  • Starttirahan tulee olla tarpeellinen yrittäjäksi lähtevän toimeentulon turvaamiseksi
  • Yritystoiminnan tulee olla kannattavaa.

Kuten huomaat, starttirahan hakemiselle on paljon vaatimuksia. Tutustu starttirahan PDF-lomakkeeseen täältä. Miten starttirahan vaatimuksiin oikein vastataan? Helposti, tekemällä asialliset ja ajankohtaiset suunnitelmat yritystoiminnasta. Liiketoimintasuunnitelman tulee sisältää kaikki hinnoittelusta lähtien aina budjetteihin asti. Tärkeää on myös, että suunnitelmat ja budjetit ovat realistisia. Realistiset suunnitelmat eivät anna suoraan kuvaa siitä, että yrittäjästä tulee rikas heti toiminnan startattua. Päinvastoin, hyvä suunnitelma avaa tarvitut asiat totuudenmukaisesti ja antaa näin mahdollisuuden suunnitella ja ennakoida toimintaa, sekä kustannuksia niiden perusteella. Starttiraha ei ole yrityksen tuloa, vaan se on yrittäjälle myönnettävä tuki. Sitä tulee käyttää omaan toimeentuloon yritystoiminnan alkuvaiheilla, eikä sitä ole tarkoitettu yrityksen kustannusten kattamiseen. Starttirahan hakuapu maksetaan siis itse, mutta parhaassa tapauksessa saat rahan jo lähes parissa viikossa takaisin.

JJC Operations Oy Starttirahan hakuapu sarjakuva 2

Mitä saan jos ostan konsultointia?

Lyhyesti: asiantuntevan avun starttirahan hakemiseen.

Olen auttanut useita yrittäjiä luomaan liiketoimintasuunnitelmia apurahoja tai tukia varten muun muassa Business Finlandille, TE-toimistoille, Veikkaukselle ja muille tahoille. Suunnitelmani ovat usein kattavampia kuin moni odottaisi, mutta mielestäni perusteellisella suunnitelmalla on varmempaa saada tukea ja aloittaa toiminta. Käytän suunnitelmaa tehdessä useita eri työkaluja. En halua teettää pelkkää SWOT-analyysiä ja todeta että hyvä tästä tulee. Päinvastoin, käymällä läpi kaikki toiminnan heikoimmatkin asiat ja löytämällä juuri sinun kilpailuetusi voimme yhdessä varmistaa, että toiminnalle on hyvät kantimet. Hakuapu toteutetaan joko kasvotusten tai videopuheluiden välityksellä. Tapaamisten välissä sinun tulee itse viedä suunnitelmaasi eteenpäin ja rakentaa hakemustasi. Katsomme prosessin edetessä yhdessä missä vaiheessa hakemus on ja kun se on valmis, autan sinua lähettämään sen.

Tehdään yhdessä laadukkaat suunnitelmat starttirahan hakemiseen.

Apuprosessi alkaa yksinkertaisesti ottamalla yhteyttä! Ota yhteyttä tai esittele haluamasi yritysidea lyhyesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella ja vastaan sinulle mahdollisimman pian sähköpostitse. Voit myös heti varata maksuttoman 15 minuutin mittaisen kartoituspalaverin! Jos valitset palvelun, sovitaan varsinainen etätapaaminen ja pääset täyttämään starttirahan hakuavun esitietolomaketta. Pidän kaikki minulle jaetut liikeideat salassa. Varaa starttirahan hakemisen valmisteluun tarpeeksi aikaa. Muista, että yrittäjyydessä ei ole valmiita vastauksia, vaan sinun tulee itse pyrkiä luomaan haluamasi. Käyn asiat lävitse kanssasi ja rakennan yhdessä selkeän suunnitelman. Lopuksi haemme sinulle yhdessä starttirahaa!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä tai varaa maksuton 15 min aloituspalaveri!

"Ota rohkeasti yhteyttä niin katsotaan miten voin auttaa"

Jarmo Hirvonen konsultti JJC Operations Oy