JJC Operations Oy

Tietoa minusta ja yrityksestä

Jarmo Hirvonen JJC Operations Oy

Jarmo Hirvonen

Ekonomi, yrityksen johtaminen & strategia
Erikoistuminen: Yrityksen perustaminen, liiketoiminnan kehittäminen, digitaaliset ratkaisut

Apua yritysten perustamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Miksi? Koska olen itse käynyt läpi monet sudenkuopat toiminnan aloittamiseen ja sen kehittämiseen liittyen. Minusta on arvokasta auttaa muita välttämään liiketoiminnan alussa esiintyviä sudenkuoppia ja madaltaa kasvun esteitä jakamalla kokemukseen perustuvaa tietoa liiketoiminnasta.

Uudet yrittäjät ja yritykset ovat jatkuvasti muuttuvan paineen alla. Perustin ensimmäisen yritykseni vuonna 2016, ja heti alusta alkaen kohtasin monia haasteita. Jokainen vastoinkäyminen opetti minulle tärkeitä asioita yritystoiminnasta, ja nyt haluan jakaa nämä opit muiden kanssa.

Alkutaival ja haasteet

Kun aloitin liiketoiminnan, yritykseni puhelin soi jatkuvasti. Valitettavasti jokainen puhelu oli myyntipuhelu, jossa yritettiin painostaa eri rekistereihin liittymistä tai tietojen tarkistusta. Yrityksen perustaminen itsessään sujui helposti, mutta jos olisin tiennyt silloin saman kuin nyt, olisin perustanut yrityksen hieman eri tiedoin. Jouduin muuttamaan yrityksen toimialaa, toimialakuvausta ja jopa nimeä ja maksamaan rekisteröimismaksut uudelleen. Nämä olivat onneksi vain pieniä esteitä, jotka eivät estäneet toimintaa, mutta olisin säästänyt aikaa ja rahaa, jos ne olisivat olleet kerralla kunnossa.

Toiminnan kehitys ja laajentuminen

Yritykseni keskittyi aluksi tietokoneiden osto- ja myyntitoimintaan sekä laitteiden huoltamiseen. Sivutoimintana kasvoi digiopetus, sillä laitteiden käytön neuvonnalle oli kysyntää. Tämä oli luonnollinen kasvualue, johon oli aiemman kokemuksen ansiosta helppo hypätä mukaan ja suorittaa tarvittavat rekisteröinnit.

Pari vuotta myöhemmin ystäväni ehdotti, että laajentaisimme koulutusbisnestä yhdessä. Perustimme osakeyhtiön ja aloitimme kurssien kehittämisen. Tässä kohtaa markkinan hankaluus tuli vastaan. Vaikka tarjottu palvelu oli markkinakelpoinen, markkinoille läpimurto ei ollut helppoa. Koronapandemia muutti toiminnan lähiopetuksesta verkko-opetukseen, ja järjestimme oppimisympäristön, joka oli helppokäyttöinen myös digiopetusta tarvitseville. Lopulta aloimme tuottamaan opaskirjoja, jotka jäivät tuotevalikoimaan ja joita myydään yhä.

Oppimiskokemukset

Mitä näistä kahdesta firmasta jäi käteen? Opin, että bisnes teoriassa ja bisnes käytännössä ovat kaksi eri asiaa. Teorian mukaan, kun asiat hoitaa oikein, löytää markkinaraon ja markkinoi tietyllä tavalla, bisnes sujuu. Käytäntö on kuitenkin paljon monimutkaisempi. Asioihin pitää varautua laajemmin ja käytännössä on mukana elementti, jota teoria ei usein sisäistä: ihminen ei ole pohjimmiltaan säännönmukainen.

Nykyinen liikeidea

Tässä kohtaa huomasin, että minulla oli palo jakaa tietoa ja kokemusta muiden hyödyksi. Perustin tämän yrityksen tarjotakseni apua yritysten perustamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen matalalla kynnyksellä. Parhaat saamani palautteet kertovat, että asiakkailla on ollut tunne, että asioita saa kysyä. Olen säästänyt asiakkailtani rahaa, aikaa ja vaivaa tarjoamalla vastauksia ja asiantuntevaa apua toiminnan alkuvaiheeseen.

Uusien yritysten kohdalla maksuvalmius ja maksuhalukkuus ovat kuitenkin usein ongelmia. Tämän vuoksi palveluni ovat edullisempia kuin monella muulla toimijalla. Haluan pitää osaamisen ja asiantuntevan avun jokaisen yrityksen saatavilla. Tekemällä asiat kerralla oikein, on pitkän aikavälin toiminta mielekkäämpää ja myös taloudellisesti kannattavampaa.

Arvot ja toimintaperiaate

Liiketoiminnassa toimitaan ihmisenä ihmisten kanssa. Tämä tarkoittaa, että vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa on kaiken A ja O. Ihmiset ostavat sinut, sitten vasta tuotteesi tai palvelusi. Tämä pätee oli kyse myynnistä tai sisäisistä muutoksista. Asiat pitää olla tehty oikein, mutta niiden pitää myös olla aidosti siten kuin niiden sanoo olevan. Toiminnan pitää olla aitoa. Tämä on konsultointini kulmakivi. Luottamus ansaitaan vain kerran.

Perustan oman konsultointitoimintani ymmärrykseen siitä, mitä tehdään ja miksi tehdään. Toimin yhdessä asiakkaan kanssa, jolloin asiakkaalla on mahdollisuus kysyä asioita aina tarvittaessa ja voimme yhdessä reagoida nopeasti eri tilanteisiin aina tarpeen vaatiessa.

Kokemus ja kasvu nykypäivänä

Sain pyynnön auttaa erästä nuorta yritystä hoitamaan prosesseja kuntoon ja optimoimaan toimintaa. Lopulta työllistyin pariksi vuodeksi kyseiseen yritykseen. Autoin yritystä kasvamaan tuon kahden vuoden ajanjakson aikana lähes kymmenkertaiseksi luomalla organisaatiorakenteen ja toimintatavat. Rekrytoin henkilöstön ja yhdessä henkilöstön kanssa koimme hurjan kasvutarinan. Nyt on aika hyödyntää tätä intensiivisen kasvun ja sen mukanaan tuomien muutosten antamaa kokemusta muiden yritysten hyväksi.

Keskustelen mielelläni lisää siitä, miten voin auttaa sinua tai yritystäsi menestymään ja kasvamaan.

- Jarmo Hirvonen